Artikeln innehåller reklam genom textannonser för Kjell & Company

Hoten på nätet är idag många och det finns mängder av osäkra sajter som vill lura dig. Med den här tjänsten kan du enkelt och kostnadsfritt kolla om en webbsida är säker eller ej.

Nätet är enormt och fantastiskt på många sätt men där finns också många faror. Faror som vilseledande webbplatser, olika virus, skadlig kod, spionprogram och nätfiske. Google arbetar hela tiden med att få så många sajter som möjligt att öka skyddet för sina besökare med en https-adress eller ett SSL-certifikat men det finns fortfarande många som inte har det. Företaget Trend Micro har tagit fram gratistjänsten Site Safety Center där du kan kontrollera säkerheten för en webbplats som verkar misstänksam.

Så här gör du för att kontrollera om en webbsida är säker

1. Klicka här för att komma till tjänsten.

2. Skriv in webbadressen du vill kontrollera och invänta svar.

Safe (säker) betyder att sidan inte innehåller någon skadlig kod, programvara eller tecken på nätfiske och är säker att klicka sig in på. Får du istället upp Dangerous (farlig) bör du inte besöka den. Klassifikationen visar att sajten kan innehålla skadlig kod, nätfiske eller skadeprogram som försöker komma åt personlig information. Suspicious (misstänkt) i sin tur visar att sidan har kopplingar till skräppost. Den sista klassifikationen Untested (otestad) betyder att webbplatsen inte har blivit testad än. Återkom om någon dag igen så har tjänsten hunnit kontrollera url:en du skrev in och du får svar på om sidan är säker eller ej.

Surfa säkert

Tänk på att alltid vara försiktig när du surfar. Använd alltid ett uppdaterat virusskydd och ta varningar om webbplatser som du får upp på skärmen på allvar. Klicka hellre på en länk för lite, än en för mycket. Det lönar sig att alltid vara på den säkra sidan, då slipper du drabbas av bedrägeriförsök, skadeprogram och olika virus.

Tips: På Kjell & Company finns F-secure Safe Antivirus och surfskydd. Det är ett antivirus som skyddar både datorer, mobiler och surfplattor mot virus, spionprogram och andra skadeprogram. 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här