De senaste tio dagarna har den genomsnittliga tillväxten av corona varit över 40 procent om dagen. Fortsätter vi i samma takt är halva Sveriges befolkning drabbad i april månad.

Tidigare prognoser från Folkhälsomyndigheten har varit att smittspridningen av coronaviruset skulle avta eller minska, vilket inte skett, snarare har spridningen fortsatt att öka.
– Kommer tillväxten att fortsätta i samma takt som de senaste tio dagarna med en genomsnittlig ökning av över 40 procent per dag, då kommer hälften av Sveriges befolkning ha drabbats av corona den 7 april, säger Ola Josefson på skyddad.se. Han fortsätter: 
– Förhoppningsvis når vi inte dit. Det är jättebra att myndigheterna sätter in kraftfulla åtgärder nu, samtidigt kan man fundera på varför vi i Sverige aktiverar åtgärder betydligt senare än många andra länder i Europa.

Uträkningen bygger på statistik över antal smittade under perioden 2-11 april.

Folkshälsomyndigheten uppger just nu att de ser flera tecken på samhällsspridning av coronaviruset, covid-19 i Sverige och har därför höjt risknivån för smittspridning till den högsta risknivån.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här