Hur gör man eluttagen hemma petsäkra?

Du kan köpa petskydd eller skyddsproppar i flerpack på exempelvis Jula eller Clas Ohlson för en billig peng. Det finns också eluttag som har inbyggda petskydd.

Någon har repat min bil med flit, vad gör jag nu?

Ta bilder på skadorna, polisanmäl händelsen och kontakta därefter ditt försäkringsbolag.

Jag gillar att springa på kvällen men känner mig otrygg. Kan ni tipsa om ett bra överfallslarm?

Överfallslarmet Safe är designat som en sportklocka. Bekväm att ha på sig på löprundan, promenaden eller på väg hem en sen kväll. Larmet aktiveras enkelt via en knapp och tjuter i 120 dB för att påkalla uppmärksamhet. Här hittar du fler tips.

Jag ska tågluffa i Europa och hört att man behöver ha med sig ett EU-kort. Vad är det bra för?

Med EU-kortet (det europeiska sjukförsäkringskortet), har du rätt till akutvård på semestern eller resan om olyckan skulle vara framme. Kortet gäller inom EU, Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz, och ger dig rätt till nödvändig sjukvård vid alla offentligfinansierade vårdinrättningar. EU-kortet utfärdas av Försäkringskassan, kostar ingenting och är giltigt i 3 år.

Vad ska jag ha för lås på min nya cykel?

Vi rekommenderar att du investerar i och köper ett ordentligt lås som är godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF). Exempel på bra lås är bygellås, pansarkabel eller kedjelås.
Bilbarnstol

Jag funderar på att köpa en begagnad bilbarnstol. Vad ska jag tänka på?

Om du köper begagnat, se till att kontrollera åldern på bilbarnstolen. Livslängden på en bilbarnstol är ca 10 år om den skötts väl och inte varit med om en olycka. Tillverkningsdatum och godkännandenumret ska finnas med på stolen. Kontrollera och försäkra dig även om att att babyskyddet, bilbarnstolen eller bälteskudden du ska köpa är Europagodkänd och E-märkt.

Min mobil har blivit stulen, vad ska jag göra?

Det finns flera saker du bör tänka på och göra om din mobil har blivit stulen. Det första du ska göra är att polisanmäla. Efter det bör du spärra mobilen hos din operatör samt kontakta ditt försäkringsbolag. Besvarad av: Skyddad.se

Jag har fått en bluffaktura, vad ska jag göra?

Det är viktigt att du bestrider betalningsansvaret så fort som möjligt. Ta kontakt med företaget och meddela skriftligt att du inte kommer att betala. Mer information hittar du här. Besvarad av: Skyddad.se