Hem Inbrott & Stöld 7 sätt att skydda sig mot inbrott

7 sätt att skydda sig mot inbrott

Artikeln innehåller produktannons för Kjell & Company

Att få oväntat besök hemma i form av en inbrottstjuv är inget man vill råka ut för. Men vad kan man göra för att skydda sig mot inbrott? Här är polisens bästa tips!

1. Organisera Grannsamverkan tillsammans med dina grannar och Polisen. Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för tjuven. Målet med Grannsamverkan är att minska brottsligheten och öka tryggheten och trivseln i bostadsområden.
En utvärdering som Samverkan mot brott (SAMBO) genomfört av Grannsamverkans effekter visar att det gör stor skillnad. Inbrotten minskar i genomsnitt med 36 % i Grannsamverkansområden jämfört med 8 % i kontrollområden.

2. Investera i bra lås. Ett bra lås avskräcker tjuven från att välja just din bostad.

3. Ha som regel att alltid låsa ytterdörren även om du är hemma.

4. Förstärk fönster och altandörrar. Enligt If tillhör fönster och altandörrar husets svagaste punkter ur ett inbrottssynpunkt. Inbrotten sker ofta genom fönster och altandörrar som inte syns från gatan eller från grannar, oftast på baksidan av huset. För ett effektivt skydd rekommenderar If fönsterlås som även fungerar bra som lås till altandörr.

ANNONS


5. Undvik att ha skymmande växter nära altandörr och fönster.

6. Ha gärna utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt. Bra utomhusbelysning ger ett effektivt skydd mot inbrott.

7. Ha stegar inomhus eller fastlåsta så de inte kan användas för att nå öppna eller olåsta fönster.

Utöver polisens tips är det även bra att att ha ett hemlarm/inbrottslarm installerat för att öka tryggheten och säkerheten. Ett inbrottslarm är avskräckande för inbrottstjuven och gör att hen inte kan jobba ostört utan är tvungen att avlägsna sig snabbt för att inte bli upptäckt.

Denver HSA-120 Larmsystem Startpaket för smart övervakning av hemmet, utan abonnemang och månadskostnader. | Yale Smartphone sr-3200i Startpaket Trådlöst larmsystem med app-styrning och inbyggd larmuppringare

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Fler artiklar

Telefonbedrägerier

I det växande problemet med telefonbedrägeri mot äldre använder kriminella nu skamlösa påtryckningsmetoder. Vi har granskat det ökande hotet och de...

Checklista: Barnsäkra hemmet

Våra barns trygghet är av högsta prioritet, men vi får inte glömma att även hemmet kan vara en potentiell fara. Att...

Lurad på Blocket? Så här ska du göra

Vad ska man göra om man blir lurad på Blocket? Och vad kan man göra för att undvika att drabbas? Här...

Färre inbrott med DNA-märkning

Genom att stöldskyddsmärka ditt hem och dina värdeföremål med märk-DNA minskar du risken för stöld och inbrott. Märkningen är enkel att...

GPS-tracker – prylen som hjälper dig hålla koll på allt av värde

En GPS-tracker hjälper dig spåra och hålla koll på allt av värde. Här tipsar vi om fem produkter som hjälper dig ha stenkoll på det du håller kärt.