I det här säkerhetstestet kan du enkelt testa hur säkert ditt företag är mot bedrägerier samt få information om vad du kan göra för att skydda viktig information.

Så här fungerar säkerhetstestet

Verksamt.se, Tillväxtverket, Bolagsverket och Skatteverket har gemensamt med Polisen och MSB tagit fram Säkerhetstestet. Testet belyser ett antal olika situationer som kan inträffa. Du får bland annat svara på vad du gör om du får ett mail som verkar viktigt från någon som skulle kunna vara en kund, affärskontakt eller myndighet. I mailet blir du uppmanad att klicka på en länk. Rätt här att göra är att inte klicka på länken. Man ska aldrig klicka på länkar eller öppna bifogade filer i mail från okända eller tillsynes kända avsändare, där något ser konstigt ut, eller har ett oväntat budskap. Det kan exempelvis vara att logotypen inte riktigt ser ut som den ska, eller att innehållet i meddelandet inte är formulerat på det sätt man kan förvänta sig. Ibland rör det sig om små skillnader som är svåra att upptäcka. Att få mottagare av mail att klicka på en länk är ett vanligt sätt att sprida skadlig kod på. Det kan leda till att den som skickat meddelandet kan ta kontroll över din dator och information.

En annan fråga du får besvara är vad du gör om du får ett meddelande av Bolagsverket om att det har kommit in en anmälan om styrelseändring i ditt företag. Om det händer är det viktigt att kontakta Bolagsverket direkt och genast göra en polisanmälan. En styrelse- eller adressändring kan vara ett tecken på att ditt företag blir kapat så det är viktigt att agera direkt.

Att drabbas av bedrägeriförsök är en risk som alla företag är utsatta för. Med Säkerhetstestet kan du testa hur säkert ditt företag är, vad du kan göra för att skydda din information samt få vägledning om vad du ska göra om du drabbas.

Gör säkerhetstestet här!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här