Hem Intrång Gratis antivirusprogram för datorn och mobilen

Gratis antivirusprogram för datorn och mobilen

Antivirusprogram är ett viktigt verktyg för att skydda datorer och mobiler från skadlig kod och potentiella hot. Många användare väljer att använda gratis antivirusskydd som ett sätt att upprätthålla grundläggande säkerhet på sina enheter. Dessa gratis antivirusprogram erbjuder flera fördelar men har också sina begränsningar. Det viktiga innan du bestämmer dig för ett antivirusprogram är att du läser på.

Fördelar med gratis antivirusprogram

 1. Kostnadsfri säkerhet: Gratis antivirusskydd ger grundläggande skydd utan några direkta kostnader. Detta gör dem till ett tillgängligt alternativ för användare med en begränsad budget.
 2. Skydd mot vanliga hot: De flesta gratis antivirusprogram kan effektivt upptäcka och hantera vanliga virus, skadlig kod och malware. De är duktiga på att förhindra grundläggande hot från att infektera din enhet.
 3. Regelbundna uppdateringar: Gratis antivirusprogram uppdateras regelbundet för att möta de senaste hoten, och de erbjuder ofta realtidsövervakning för att identifiera och blockera farliga webbplatser och filer.

Begränsningar med gratis antivirusprogram

 1. Saknar avancerat hotskydd: Gratis antivirusprogram kan sakna avancerad skyddsteknik som erbjuds i betalversioner, som exempelvis intrusion detection system (IDS), ransomwareskydd, brandväggar och beteendeanalys. Detta gör dem mindre effektiva mot sofistikerade hot.
 2. Bristfällig kundsupport: Gratis antivirusskydd erbjuder ofta begränsad eller ingen kundsupport. Om du behöver hjälp med inställningar eller problem kan det vara svårt att få snabb och pålitlig support.
 3. Låg kvalité på extrafunktioner: Betalversioner av antivirusprogram erbjuder ofta extra funktioner som föräldrakontroll, lösenordshanterare och säkra VPN-tjänster som ytterligare ökar din digitala säkerhet. När gratisversioner av antivirusprogram erbjuder detta är kvalitén sällan på samma nivå.

Lästips: Jämförelse av de bästa antivirusprogrammen

VPN är en förkortning och står för virtuellt privat nätverk och gör att du kan surfa anonymt. Det ger också skydd mot hackare när du använder offentliga wifi-nätverk. För mer information, läs gärna vår bäst i test jämförelse över de bästa VPN-lösningarna.

Gratis antivirusprogram för datorer

 1. Bitdefender Antivirus Free Edition
  Bitdefender gratisvariant är ett prisbelönt skydd mot både nya och befintliga hot. Det är snabbt, gratis att använda, har ett lättanvänt gränssnitt och innehåller många viktiga skyddsfunktioner. Finns för både Windows, macOS och Android.
 2. TotalAV för Mac
  Komplett och kompatibelt antivirusskydd för olika enheter och operativsystem. TotalAV har blivit utsedd till bästa antivirus för Mac 2020 och har över 25 miljoner användare. Virusskyddet tar bort alla typer av virus, spionprogram, sabotageprogram och annonsprogram. Programvaran är prestandaförbättrande och har funktioner som VPN, barnspärr och tvåvägsbrandvägg.
  TotalAv:s betalda version rankar som #1 i vår jämförelse över de bästa antivirusprogrammen.
 3. Kaspersky gratis antivirusprogram
  Ett kostnadsfritt antivirusskydd för Windows, IOS och Android som skyddar din dator och mobila enheter. Kaspersky Free skyddar mot vanliga virus, misstänkta webbplatser och en mängd andra olika faror. Virusskyddet krypterar data som du skickar och tar emot online med VPN och skyddar och lagrar dina lösenord och dokument.
 4. Avast Free Antivirus
  Avast blockerar virus och andra sabotageprogram och skannar efter sårbarheter i wifi-nätverk. Programvaran skyddar även dina lösenord och ger extra skydd mot utpressningstrojaner. Avast gratis antivirus finns för både Mac och Android.
 5. Avira
  Avira Free SecuritAvira är ett allt-i-ett-säkerhets-, integritets- och prestandaverktyg för Mac och Windows som kombinerar antivirusskydd med en skräpfilsrensare, en lösenordshanterare och gratis VPN.
 6. AVG
  AVG är ett snabbt och enkelt antivirusskydd. Det blockerar virus, skadlig kod, ransomware och spionprogram i realtid. Utöver det blockerar det osäkra länkar, nedladdningar och e-postbilagor.
 7. Panda Free Antivirus
  Panda Free Antivirus ger skydd mot virus, skadlig kod och spionprogram i realtid. Programmet innehåller VPN som gör att du kan surfa anonymt och att wifi-nätverket du använder skyddas mot intrång. Finns för Windows och Android.

Gratis antivirus till mobiler

Nedanstående antivirusprogram erbjuder grundläggande skydd för mobila enheter, både på iOS och Android. Ibland kan vissa av dem kan också erbjuda extra funktioner som VPN-tjänster eller anti-stöldåtgärder.

Gratis antivirusprogram för iPhone:

 1. Kaspersky Security & VPN: Kaspersky Security Cloud erbjuder en gratis iOS-app som ger skydd mot skadlig kod, webbhot och phishingattacker. Appen innehåller också funktioner för att säkra din personliga information och har ett starkt rykte inom säkerhetsområdet.
 2. Avast Security & Privacy: Avast tillhandahåller en gratis antivirusapplikation för iOS-enheter som inte bara skyddar din enhet mot skadlig kod utan inkluderar även en inbyggd VPN för extra sekretess.
 3. Norton Mobile Security: Norton erbjuder en gratis version av sin mobil säkerhetsapp för iOS som inkluderar funktioner för skydd mot skadlig kod och webbhot, samt en webbskyddsfunktion.

Kostnadsfria antivirusskydd för Android:

 1. Bitdefender Antivirus Free: Bitdefender erbjuder en enkel och effektiv gratis antivirusapplikation för Android-enheter med funktioner som skadlig kod-detektering och webbskydd.
 2. AVG AntiVirus Free: AVG erbjuder en kraftfull och kostnadsfri antivirusapp för Android som innehåller funktioner som skadlig kod-detektering, webbskydd och anti-stöldåtgärder.
 3. Avast Mobile Security: Avast erbjuder en gratis antivirusapp för Android som inkluderar antivirus- och anti-phishingfunktioner, webbskydd samt möjligheten att låsa specifika appar för extra säkerhet.
 4. Sophos Intercept X for Mobile: Sophos erbjuder en gratis antivirusapp med avancerad skadlig kod-detektering, webbskydd och en funktion för att hantera appar med potentiella säkerhetsrisker.

Gratis antivirusprogram vs betalversion

Det finns massor av både gratis- och betalvarianter av antivirus och virusskydd. Det som är viktigast är att du har ett installerat så du skyddar dig. Läs mer om vad du bör tänka på innan du gör ditt val eller kolla på vår lista på de bästa antivirusprogrammen enligt våra test.

Artikeln innehåller reklam genom annonslänk för TotalAV.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Fler artiklar

Här kan du kolla om din e-post är hackad

Över 10 miljoner svenska e-postadresser och lösenord har hackats och ligger ute på nätet helt öppet. Och nyligen avslöjade Microsoft att...

Bäst antivirusprogram 2024 – Lista

Letar du efter bäst antivirusprogram? Då har du kommit rätt, här har vi samlat de 12 bästa virusskydden just nu!

Virus i mobilen och hur du tar bort dem

Tidigare drabbades främst datorer av virus, men på senare tid har angripare börjat rikta in sig på virus i mobiler. Detta beror...

Gratis antivirusprogram för datorn och mobilen

Antivirusprogram är ett viktigt verktyg för att skydda datorer och mobiler från skadlig kod och potentiella hot. Många användare väljer att...

Det här ska du göra om din mobil är hackad

Misstänker du att din mobil är hackad? Här listar vi olika tecken du bör vara uppmärksam på och ger konkreta tips...