Hem Övrigt 3 tips på appar som håller koll på alla dina lösenord

3 tips på appar som håller koll på alla dina lösenord

Att komma på starka lösenord för att inte bli hackad är viktigt men kan vara ganska svårt. Ännu knepigare är det att minnas dem. Som tur är finns hjälp att få. Här är tips på tre smarta lösenordsappar som kan hjälpa dig på ett enkelt och säkert sätt.  

Innehållsförteckning

Säkerhetsföretaget SplashData släpper varje år en lista med vilka de vanligaste lösenorden på nätet är. Förra året låg 123456, password och 123456789 i topp. Använder du dig av något av dem? Då är det dags att öka säkerhetstänket och byta. Installera en bra lösenordshanterare, luta dig tillbaka och låt appen göra jobbet.

1Password

1Password lagrar och kommer ihåg alla dina olika inloggningsuppgifter och fyller i dem automatiskt när du vill logga in någonstans. Med 1Password behöver du bara komma ihåg ett enda lösenord. Alla dina andra lösenord och annan viktig information skyddas av ett huvudlösenord.

1Password kan hämtas här och finns tillgänglig för alla enheter, webbläsare och operativsystem. Tjänsten är gratis att testa i 30 dagar.

oneSafe

Att ha oneSafe är som att ha Fort Knox i sin ficka. Appen låter dig lagra allt från lösenord och inloggningsuppgifter till bankuppgifter, hemliga dokument och bilder. OneSafe har fått många utmärkelser och innehåller den starkaste krypteringsalgoritmen tillgänglig på mobila enheter (AES-256).

oneSafe kan hämtas här och finns för iOS, Mac och Android. Pris, 40 kronor.

Dashlane

Dashlane håller koll på alla dina lösenord oavsett om du använder dem en gång om dagen eller en gång om året. Precis som 1Password och oneSafe fyller den automatiskt i lösenord, personuppgifter och betaluppgifter på ett säkert sätt så du slipper ha all information i huvudet.

Starka lösenord är som sagt svåra att komma ihåg men med hjälp av lösenordsgeneratorn i Dashlane, 1Password och oneSafe kan du enkelt skapa och spara starka lösenord så du slipper riskera att bli hackad.

Dashlane är gratis och kan hämtas här. Den finns för iOS, Windows, Android, Mac och Linux.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Fler artiklar

Det här ska du göra om din mobil är hackad

Misstänker du att din mobil är hackad? Här listar vi olika tecken du bör vara uppmärksam på och ger konkreta tips...

Här kan du kolla om din e-post är hackad

Över 10 miljoner svenska e-postadresser och lösenord har hackats och ligger ute på nätet helt öppet. Och nyligen avslöjade Microsoft att...

Bäst antivirusprogram 2024 – Lista

Letar du efter bäst antivirusprogram? Då har du kommit rätt, här har vi samlat de 12 bästa virusskydden just nu!

Virus i mobilen och hur du tar bort dem

Tidigare drabbades främst datorer av virus, men på senare tid har angripare börjat rikta in sig på virus i mobiler. Detta beror...

Gratis antivirusprogram för datorn och mobilen

Antivirusprogram är ett viktigt verktyg för att skydda datorer och mobiler från skadlig kod och potentiella hot. Många användare väljer att...