Hem Företag Skydda ditt företag mot företagskapning

Skydda ditt företag mot företagskapning

Det finns två saker du kan göra helt gratis för att enkelt och effektivt skydda ditt företag mot företagskapning. Det ena är att ladda ner Bolagsverkets app och det andra är att skaffa en digital brevlåda. Så här gör du.

Med hjälp av Bolagsverkets app och en digital brevlåda kan du hålla koll på ditt företag och se vad som händer  – var du än är. Ofta sker en bolagskapning genom att bedragaren på falska grunder skaffar sig rätten att företräda ditt företag. Med appen och en digital brevlåda får du en notis direkt i mobilen och ett meddelande i din digitala brevlåda så fort Bolagsverket fått in ett ärende gällande ditt företag. Det gör att du tidigt kan upptäcka ett misstänkt kapningsförsök och förhindra att en obehörig person registrerar sig som firmatecknare och får kontroll till ditt företag.

Ladda ner Bolagsverkets app

Med Bolagsverkets app kan du gratis, snabbt och enkelt se aktuella uppgifter om ditt företag och få notiser när Bolagsverket tar emot, handlägger och avslutar ett ärende. Du kan även följa ditt företags fem senaste händelser, ladda ner registreringsbevis, ladda ner årsredovisning samt anmäla ny adress och e-postadress till företaget.

Appen stödjer aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, ekonomiska föreningar  och enskilda näringsidkare som finns i Bolagsverkets register.

Här kan du ladda ner appen i App Store
Här kan du ladda ner appen i Google Play

Skaffa en digital brevlåda

Med en digital brevlåda får du post digitalt istället för på papper. Till skillnad från vanliga mail är den digitala brevlådan säker eftersom inloggning sker med e-legitimation. En digital brevlåda är gratis och tillgänglig var du än är och finns både för företag och privatpersoner.

Det finns fyra olika digitala brevlådor som du kan välja mellan:

 • Kivra
  Med Kivra får du post från myndigheter, kommuner och företag.

 • Digimail
  Med Digimail får du post från myndigheter, kommuner och företag.

 • Min myndighetspost
  Med Min myndighetspost får du post från myndigheter och kommuner.

 • E-Boks
  Med E-Boks får du post från myndigheter, kommuner och företag.

Om du skulle drabbas av företagskapning

Om du misstänker att ditt företag har blivit kapat, kontakta Bolagsverket. De kan titta på inkomna anmälningar, se samt lämna ut uppgifter om vem som skickat in anmälan. Polisanmäl direkt om du upptäcker att någon försökt kapa eller redan tagit kontroll över ditt företag. 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Fler artiklar

Jämför ID-skydd och prova gratis

Jämför ID-skydd som erbjuds av olika aktörer. Det skiljer sig mycket i både pris, innehåll och kvalitet mellan de olika erbjudandena.

Guide: Lösenordshanterare för säkrare lösenord

Att börja använda en lösenordshanterare kan kännas som en stor utmaning när du behöver gå igenom alla dina konton. Men att skaffa...

Här kan du kolla om din e-post är hackad

Över 10 miljoner svenska e-postadresser och lösenord har hackats och ligger ute på nätet helt öppet. Här får du tips på...

Är din mobil hackad – det här skall du göra

Misstänker du att din mobil är hackad? Här listar vi olika tecken du bör vara uppmärksam på och ger konkreta tips...

Bäst antivirusprogram 2023 – Lista

Letar du efter bäst antivirusprogram? Då har du kommit rätt, här har vi samlat de 12 bästa virusskydden just nu!