Ett enkelt sätt att skydda sig mot trådlös skimming är att lägga ett skyddskort i plånboken, mobil- eller kreditkortfodralet. Här tipsar vi om fem kort från olika företag i varierande prisklasser.

Artikeln innehåller reklam genom produktannons från Kjell & Company, Skimsafe och CDON

Så här gör tjuven för att skimma ditt kort

Med de nya blippkorten (de kontaktlösa betalkorten) har våra småköp blivit enklare men det medför också en del risker. På ett kort avstånd, till exempel i en affär, kan en digital tjuv scanna av dina kortuppgifter med hjälp av en vanlig mobil eller en NFC/RFID-läsare utan att du märker det. Tjuven kan sedan använda kortuppgifterna för att handla på nätet utan att ha tillgång till själva kortet.

Genom att skaffa ett skyddskort kan du skydda dig från att bli drabbad av trådlös skimming. Skyddskortet ser ut som ett helt vanligt betalkort men innehåller teknik som gör det omöjligt för bedragare att stjäla kortinformationen. Placera det bara i din plånbok så är du säker! Här är tips på fem olika kort som ger skydd mot trådlös skimming:

1. SkimSafe skyddskort

Info: SkimSafe-kortet är nordens mest sålda skydd mot skimming och utvecklat av ett svenskt företag. Kortet har en inbyggd störsändare som gör att din kortinformation blir oläsbar. Du placerar enkelt kortet i din plånbok så är alla dina betalkort skyddade. Kortet passar alla plånböcker, mobilskal och korthållare. Inget batteri krävs. Livslängden på kortet är fem år och garantin på kortet gäller lika länge. SkimSafe har en mycket noggrann kvalitetskontroll där de testar funktionaliteten hos varje enskild produkt före den skickas ut till kund.

ANNONS


Skimsafe-kortet skyddar alla dina RFID-kort (Radio Frequency Identification). Utöver funktionskontrollen testar de även att deras produkter uppfyller kraven inom bl.a. RoHS- och REACH-direktiven. RoHS står för Restriction of the use of certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment och syftar till att minska riskerna för människors hälsa och för miljön genom att ersätta och begränsa farliga kemiska ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning. REACH i sin tur handlar om registrering, utvärdering, tillstånd och begränsningar av kemiska ämnen.

Pris: 299.-
Du hittar produkten här.


2. Scanner Guard Card

Info: Det här kortet passar såväl i din plånbok som i kreditkortsfodralet eller mobilfodralet. Kortet skapar ett 25-40 mm skyddsfält runt om själva kortet och skickar ut en störningssignal vid angrepp. Skyddskortet skyddar kontokort med lagrad RFID-information (Radio Frequency Identification) och ID-kort med NFC (Near Field Communication). Inga batterier krävs och du får fem års garanti.

Pris: 99.-
Du hittar produkten här.

3. Rubicson skyddskort för plånbok 2-pack

Info: Precis som föregående kort så är det här ett kort du kan ha i plånboken. Kortet blockerar både RFID- och NFC-kommunikation och skyddar både dina kreditkort, inpasseringskort och busskort.

Pris: 129:90.-
Du hittar produkten här.

4. Skimming Blocker

Info: Skimming Blocker skyddar dina bank- och kreditkort, ditt ID-kort, pass och körkort. Kortet skickar ut störningssignal som gör alla dina kort osynliga. Passar alla kortfack, korthållare, plånböcker och mobilskal. inga batterier krävs.

Pris: 70.-
Du hittar produkten här.

5. Skimstop skyddskort

Info: Skimstop skyddskort skyddar dina kontokort, betalkort, kreditkort, inpasseringskort, pass och ID-kort med RFID-information. Det blockerar signaler på 13,56 MHz och sänder ut en störningssignal mot NFC-läsare. Kortet skapar ett elektromagnetiskt skyddsfält på 2,5 cm runt om kortet. Du kan placera kortet mellan dina kontaktlösa kort i din plånbok eller i din väska. Inga batterier krävs.

Pris: 149.-
Du hittar produkten här.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här